Lugnt vatten 22/11

Vi var sugna på att fiska både Viktor och jag eftersom det kändes som en evighet sedan vi var med på Karlskrona Pike Tournament. Vädret för spinnfiske  kanske inte var det bästa. Den lilla vinden kom från nordost så vi valde att plocka fram några mörtar från sumpen och riggade för flötestrolling.

Flötestrolling

Himlen var stålgrå och mulen. Under morgontimmarna hade vi stundtals flera hugg och kontakter med  gäddor och hoppet fanns att det snart skulle smälla på med en riktig mördargädda. Vinden avtar helt och solen tittar fram och all kontakt med gädda försvinner och det känns inte direkt hett att köra vidare.

Boj

Vi ger trots allt inte upp utan inväntar vinden som SMHI lovar fram emot eftermiddagen. Det är ju definitivt inte några stormbyar som överrumplar oss utan en svag bris som krusar vattnet. Hoppet tänds och vi nöter på outtröttligt. Detta ger resultat. En riktigt kort och tjock gädda. Bara 80 cm men den väger ca 5 kilo.

Kort och tjock gädda

Tror faktiskt att detta är en av de rundaste smågäddor som vi har landat under 2014. Efter denna gädda tycker vi att det får räcka med fisket och plockar snabbt ihop utrustningen och återvänder till Pantarholmskajen.

// Håkan&Viktor

2 tankar på “Lugnt vatten 22/11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s