Karlskrona Pike Open 22/8

Efter väldigt magert med gäddfiske under sommaren kändes det riktigt uppfriskande med en 100 kronors tävling som Jens Hedlund ännu en gång arrangerade. Tur för oss att det finns människor som orkar fixa med Karlskrona Pike Open som hans tävling heter.

Jens Hedlund

Vi samlades strax innan klockan 8 vid saltökajen, detta fungerade perfekt. Gott om plats för deltagarnas båtar. På grund av lågvattnet så fick man klättra lite för att ta sig upp på kajen där  kaptensmötet hölls.

Saltö kajen

Det gick fort att dela ut startkuveren och sedan var det bara att greppa mätbrädan och ge sig av ut på gäddjakt.

mätbräda

Vi fiskade och fiskade och omgrupperade men inte hittade vi några hyggliga fiskar. Självförtroendet var något sargat och det var skönt att få rapporter från andra team att även de hade det svårt att hitta de lite bättre gäddorna.

Mer än halva dagen hade gått och visst hade vi  fem mätbara gäddor men dom var tyvärr alldeles för små. Efter en fikapaus med pannkakor och jordgubbsylt piggnade vi till och spikade eftermiddagens plan.

Pankisar

Ännu en längre förflyttning och nu händer det grejer. Pang smack och tjoff, gädda på vartenda kast och många är över 80 cm och inom några timmar så har vi en svit på 89, 88, 88, 86,85. Nu känns det riktigt bra och vi tror att detta resultat bör räcka till en topp tre placering. Trötta, röda och slitna åker vi mot Saltö hamn för att lämna in vårt fiskeresultat 436 cm.

Röd och sliten

Efter lite kontroll av bilderna så är resultatet fastställt och både jag och Viktor blir riktigt glada. Vi hamnar överst på prispallen och priset består av 1600 kr samt 600 kr i presentkort från Jaktia.

1:a Plats Team Karlskronafiske (436 cm)

Team Karlskronafiske

2:a Plats Team Gerdin (435 cm)

Team Gerdin

3:e Plats Team Gädda (422 cm)

Team Gädda

Längsta gäddan under dagen fick Therese (98 cm) Hon belönades med beten från Nettel Bait.och Jakob Karlsson.

Therese

Vi tackar Jens för ett fint och välordnat arrangemang och hoppas att det kommer flera 100 kronors tävlingar i framtiden.

Nu blickar vi fram emot Blekinge gäddfestival då är det 1 st mördargädda som ska upp. Det kommer att bli svårt och något att kämpa för.

// Håkan&Viktor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s