Bålaregn och bigpike 5/9

Om det är några som längtar efter busväder så är det vi i team Karlskronafiske. Äntligen hade meteorlogerna lovat mulet, regnigt och massor av blåst. Jepp dags att kliva in i fiskekostymen och ut och bända gäddor. Det var i alla fall vad vi hoppades på och idag hade vi förstärkning med oss i båten. Viktors fiskekompis från Kalmar var på besök i staun och ville hänga med och dänga sina beten.

Det blåste ganska mycket och det skumpade när vi forcerade igenom vågorna mot fiskeplatsen. Det kändes lite osäkert om gäddorna skulle vara hemma eller om det var en nitlott att fiska på detta ställe.

Det börjar bra och ganska omgående så hade Viktor kontakt med gädda i 85 cm klassen. Mattias och jag kastade våra beten förgäves utan några landade gäddor. Efter några timmar med riktigt dåligt fiske pekar Mattias mot ett ställe som är betydligt grundare och ligger mer eller mindre i lä. Jag styr båten dit och vi kastar iväg våra beten i olika riktningar plötsligt ser jag en bred sida resa sig ur vattnet. Det är garanterat en skaplig gädda som har tagit på Viktors bete. Jag tar det lugnt men Viktor blir uppspelt och nervös när han ser gäddan närma sig. Håven! Ta Håven den är stor! den är 110! Även jag blir nervös och det strular lite innan hon ligger säkrad i nätet.

Alla i båten bedömer henne mellan 102 -105 cm medans hon tar igen sig i håven. Det visar sig att hon faktiskt är längre. 109 cm och med en vikt av 8,14.

mätbild

109 cm

Rygg

Tunga regnmoln drar in över oss och vi fäller upp biminitoppen och söker skydd. Fikan tas fram och det är riktigt mysigt att kura under taket medans regnet vräker ned.

Regn

Lika snabbt som regnet kom så är det över och vi fortsätter att fiska en stund innan vi omgrupperar mot nya kanter. Vi fiskar av både på vind och läsidor och fångar mest små gäddisar innan vi känner oss nöjda och tar oss hemåt.

Givetvis så är vi grymt glada över att Viktor lyckades lura upp en metersgädda under dagens fisketur. Tur att Mattias var med annars hade den säkert slunkit undan.

// Håkan Viktor&Mattias.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s