Spontanbesök från Forshagaakademin 19/9

Mia och jag hade precis avslutat fredagens middag och klockan var ca 19:30. Telefonen ringer och det är Willy. Efter någons minut dösnack så kläcker han ur sig att regnet öser ned i Deje och att han och några kompisar tänker åka om ned till Karlskrona för att fiska gädda. Ingen tid att förlora och inom 15 minuter så är killarna på väg de 53 milen mot Karlskrona. Efter 6 timmars bilfärd så kommer de nedrullande på våran uppfart och somnar snabbt i sängar och på madrasserna som vi har lagt ut på golvet.

Jag kliver upp tidigt och åker och köper frallor och fiskefika för deras pass under lördagen och söndagen. Alla vaknar hyfsat tidigt och är riktigt fiskesugna så redan halv tio lämnar de Lyckebyån.

Linus, Willy,Jonas,Emil

Det börjar lite segt och otursfyllt och inom några timmar har en rulle kärvat ihop och ett av spöna är knäckt. Tur att jag har fiskemoppen startklar och reservspö ståendes i förrådet. Jag möter upp dem vid en brygga och lämnar över spö och rulle och nu är de på banan igen.

Det är ganska trögt och gummibetena rullar mjukt  genom vattnet och gäddorna står fläckvis. Äntligen ett bättre hugg på Jonas Pig shad. Fisken drillas hem och håvas. Såja gäddan är 103 cm och väger 7,7 kilo.

Jonas med en meterspike

Willy, Linus, Jonas och Emil kämpar på och detta ger utdelning. Plötsligt och från ingenstans kommer trippelhugget. Inga monster men ändå ett trippelhugg.

Trippelhugg

Grabbarna fiskar på outtröttligt och kommer hem ganska mosiga och trötta när det börjar skymma och de är nöjda över dagens fångst. 37 landade gäddor med en fin toppfisk på 103 cm.

SÖNDAG 20/9

De tänker köra ett pass under söndagen så jag tar Vespan och skuttar ned i Viktors båt för ett fiskepass medans killarna använder Bustern. Vi har tittat ut några ställen på sjökortet som vi får hjälp av Forshagakillarna med att fiska av under förmiddagen. Viktor och jag fortsätter att reka nya fångsplatser medans killarna åker till de ställen som levererade bäst under gårdagens fiske.

Dagens fiske upplever vi som ganska trögt, det blir ju lätt så när man är på nya vatten och inte vet om stället är bra eller dåligt. Vi är trots allt nöjda över dagens fisketur och vi tror att vi kommer att återbesöka något av de nya ställen som kändes bra.

Det var jättekul att få besök från Willy och hans klasskompisar från Deje och Forshagaakademin.

// Håkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s