(Parallell fiske) SM Kval Karlskrona 26/9

Lördag morgon och det var dags för den näst sista kvaltävlingen inför SM i gäddfiske som kommer att arrangeras i Karlskrona.

Vi var redan kvalificerade sedan förra kvalet i våras så våran tanke var att fiska lugnt och avslappnat parallellt med de andra 55 duktiga fisketeamen som var anmälda till kvaltävlingen. Båten fylldes upp med bensin klockan 07:30 vid Preem stationen. Där träffade vi på Team Hallarum som också hade tankat upp sin båt innan kaptensmötet.

Morgonen var fin, svaga västliga vindar och vi hade en riktigt behaglig transportsträcka till vårat första stopp. Det börjar bra! första kastet och smack. 90 fisk på kroken men den lossnar innan landning men ett riktigt brutalt ythugg gör mig glad och förväntansfull. Det hugger på ganska bra de första timmarna när vi går ned i betesstorlek. Tyvärr är de landade gäddorna små ca 65-75 cm med någon 80 fisk som topp och vi har ungefär fiskat ihop 370 cm. Detta står sig hyggligt när vi kollar in tävlingens live rapportering. Team Pike Error har redan över 400 cm och leder när halva dagen har gått.

Vi omgrupperar igen mot nya kanter som mest levererar smått men även här kan vi byta ut några småfiskar mot bättre och vi bättrar på vårat resultat med 20 nya friska cm. Det kommer sms från Team under ytan och MT visar upp en grann meterspike. Såja nu fiskar dom bra och är definitivt med i matchen efter en ganska trög start.

Vi bara nöter på och detta ger resultat. Några 80 fiskar och sedan lurar jag upp en 6,5 kilos kluns på 96 cm.

96:a

96:a i solen

Detta blir våran toppfisk och när den fina höstdagen närmar sig sitt slut så kan vi räkna ihop 410 cm. Detta resultat är vi helt nöjda med och återvänder mot Lyckebyån solbrända och belåtna.

Kvalresultat Karlskrona skärgård 26 september 2015

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s