Blekinge gäddfestival 2015

Oktober månad och det är dags att avverka 2 dagas intensivt och roligt fiske i Blekinges skärgård. 2 hela fiskedagar att försöka fånga och landa en riktigt stor gädda.

Karlskrona Båt&Fiske hade bjudit in duktiga betesbyggare under fredagen. Bla Björn Nettelbladt (Nettelbait) och Anders Ulvforsen (Wolfcreek).

Anders&Björn

Trumman från CWC var också på plats i affären för att få oss fisketokiga människor att njuta av massa fina beten och lite härligt fiskesnack. Jag tror att Ola från team Hallarum handlade för hela veckopengen.

Johan och Ola

Beten inhandlades givetvis av mig också, dessa skall användas flitigt under helgens fiske.

Lördag 3/10

Lugnt och fridfullt vid Dragsö Campings incheckningslucka då vi kom dit, ingen kö alls faktiskt utan det var mest att glida runt och småprata med andra fiskeentusiaster.

Viktor&Bagarn

 

 

Ove (Bagarn) var givetvis på plats och bärgade en hel bunt med beten.

003

Även betestillverkaren och fiskaren Jens Norblad (Jenzzalures) var sugen på att komma iväg.

Jens Norblad

MT och Hallon från Team UnderYtan kom storstilat i sin båt.

MT Viktor och Hallon

Båten var bestyckad med en riktigt fin maskot, Hmm kan komma till pass om gäddhuggen uteblir och frustrationen stiger till bristningsgränsen.

Team under ytans maskot

Björn, Alexander och Jakob väntade i godan ro på att tävlingsledningen skulle släppa iväg deltagarna,

Björn Alexander och Jakob

Äntligen var det dags att greppa mätbrädorna och ge sig ut på fjärden för att fiska.

Start

För våran del så hade vi spikat en plan som inte fungerade så bra, vi hittade inte riktigt gäddans ståndsplats och landade bara snipor under förmiddagen.

Efter en smaskig lunch bestående av min hemmagjorda smörgåstårta och en paus i det blanka vattnet så tog vi nya tag och åkte mot nya platser.

016

Inte heller detta var bra men jag lyckades i alla fall landa en mätbar gädda på 87 cm. Vi kände oss lite vilsna och hade inte någon riktig koll om hur vi skulle göra för att förbättra vårt resultat under söndagen.

Söndag 4/10

Lite mulet väder under söndagsförmiddagen och svaga nordliga vindar var kanske inte riktigt optimalt när starten går klockan sju.

På väg mot brohålan

Vi hittar huggvilliga gäddor ganska omgående och jag landar en 93:a och Viktor petar upp en 90:a. Det känns riktigt bra och vi har vittring på meterspiken. Det känns i kroppen som om det i nästa kast är mördargäddan krokad.

Gäddorna hugger på bra. Tyvärr är de inte tillräckligt stora och vi känner oss lite snuvade på storgäddan när vinden dör ut och solen gassar ned på oss. Vi avbryter fisket för att äta och sedan invänta att vinden vänder och kommer tillbaka.

Korvfika

Pausen blir lång och jag somnar nästan på fru Björks soldäck.

Säl

Viktor får sparka liv i mig när vinden nu kommer  tillbaka. Vi nöter på och gör så gott vi kan med det räcker inte idag utan våra toppfiskar från förmiddagen är fortfarande längst.

Vi kommer till Dragsö Camping med några minuter till godo och är väldigt nöjda över dagens fiske. Superskönt väder och många fina tjocka gäddor mellan 80-93 cm gör att dagen är värd att minnas. Det var bara toppfisken som saknades för att allt skulle varit perfekt.

Resultatlista Blekinge gäddfestival 2015

Tack å Hej Leverpastej Håkan&Viktor.

 

 

 

1 tanke på “Blekinge gäddfestival 2015

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s