Nja 10/10

Äntligen lördag och dags att ut i skärgården för att fiska.

Temperaturen har sjunkit betydligt under veckan, denna morgon var det bara 5 grader i luften och ca 10 i vattnet.

Ut och reka lite nya platser och samtidigt lära sig lite om var gäddorna kan tänkas vara när det är nordostliga vindar. Vi fiskar på förutsättningslöst och blir positivt överraskade när vi stöter på ett potentiellt höstställe. Inte för att vi landar några gäddor men vi kan se några undflyende torpeder och har även några hyggliga följare. Vi är inne på grunt vatten och nu går startmekanismen på den lilla motor sönder och vi är tvungna att hiva i ankaret för att inte driva upp på land.

Vi lyckas inte reparera detta då ett plastdrev har kollapsat och kuggarna har försvunnit. Det positiva med detta var att det hände nu och inte på Sportfishmasterfinalen. Nåja vi fiskar vidare men förflyttar oss till ställen där vi vet att det går att köra med V6 an och inte riskerar botten eller stenkänning.

Detta är inte riktigt vad vi hade tänkt men det är ju bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Vi fiskar nu betydligt djupare och vi har det riktigt trögt, bara några snipor lyckas vi landa men plötsligt kommer först ett nafs i tailen och några sekunder senare är det fast fisk på kroken. Jajjemen äntligen något bättre. Gäddan ser ganska fin ut och håven åker ned i vattnet och gäddan simmar snällt i nätet. Nja inte så bamsig men ända en tjock och grann 92:a.

92:a

Vi har det svårt att hitta några ställen och eftermiddagen är mer eller mindre händelselös och bara små gäddisar landas.

Vi tar nya tag med Viktors båt i morgon då den stora gäddracern är satt ur spel.

 

 

1 tanke på “Nja 10/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s