Sportfish master 2015 SM final

Fredag 23/10

SM finalen närmade sig med skräckblandad förtjusning och det var dags att anmäla teamet och hämta ut mätbrädorna i foajén hotell Scandic. Tävlingsarrangörerna var på plats med uppdukat bord med bra att ha påse och  specialbeten som gick att köpa för 350 kronor. Jag köpte ett stycken för att ha som minne och för att vara med i utlottningen av en plotter.

Niklas och hans teamSM Beten special

Superfina sportfiskebåtar kom på trailers och vissa hade redan hunnit sjösättas och förtöjas på bryggan utanför hotellet. Allt verkade flyta på och stämningen var på topp inför lördagens gemensamma start.

Sportfiskebåtar

Lördag 24/10

Fru Björk skjutsade oss in till Scandic där våran båt också var förtöjd. Efter att ha burit ut fiskeutrustningen till båten var det dags att blicka ut över fjärden och sjunga den svenska nationalsången. Detta var ju givetvis en pampig upplevelse 07:15 när Borgmästarfjärden ligger spegelblank.

Roddning med fiskeprylar

När den gemensamma sången var avslutad så var det dags att kasta loss och lägga sig i startposition, vi siktade på att ligga i främsta ledet för att ha fritt vatten framför oss. Detta lyckades perfekt och eftersom vi var nästan övertaggade så tryckte jag gasen i botten och fräste iväg i 40 knop och lämnade alla trötta fyrtaktsmotorer bakom oss. Vi vände på huvudet när vi passerade Långöbron och såg då att de andra var långt efter. Vi saktade ned då brohålan skulle passeras innan den första halvtimmens fiske skulle tillbringas i hamnen.

Kaffepaus

Inga gäddor landades där och vi försökte hitta spots där vattnet krusade sig bara för att fiska upp 5 mätbara fiskar. Efter detta var avklarat tänkte vi åka mot de ställen som vi trodde kunde hålla bättre fisk. Nu var det tvärstopp och vi landade bara enstaka snipor och vi stod kvar på 350 cm som vi fiskade ihop under morgontimmarna. Det kändes lite jobbigt men efter lite kaffe, dammsugare och chokladboll så vänder det.

Blankvatten

Vi är på rätt plats när vinden kommer och gäddorna är huggvilliga. Vi fiskar frenetiskt och det smäller på bra. Storleken är också lite bättre, inga monster men gäddor mellan 80-90 cm landas och vi är jätteglada.

willy

Nu är så roligt och superspännande att fiska. Tiden rusar iväg och klockan är nu 15:59 och Viktor landar dagen sista 80 cm gädda. Det är på sekunden att vi hinner rapportera in den. Vi känner oss nöjda över dagens fiskeinsats och kunde inte göra bättre ifrån oss. Inga missade monster eller klantiga håvningar att skylla på. Vi hade en plan som vi följde vi får se hur långt detta räcker till när resultatlistan publiceras.

Lite mingel med korv och öl vid ankomsten till Scandic när SD-korten ock mätbrädorna skulle lämnas in. Stämningen är avslappnad och det är mysigt att sitta på den inglasade serveringen och sippa på den kalla ölen innan det är dags att hem och duscha inför kvällens prisutdelning och middag.

Korv och öl

Allt är välarrangerat av Niklas och hans team så prisutdelningen går snabbt och smidigt.

Team Mouse krossar alla med den ofattbara längden av 509 cm, Ett toppresultat som kommer att bli legendariskt.

Team CWC kommer 2:a med 449 cm  tätt följd av Team Kalmarsundssportfiske som har fiskat ihop 448 cm.

Grattis och riktigt bra fiskat!!!

Vinnare Team Mouse

Efter prisutdelningen där det skålas i champagne till knallarna av fyrverkeriet är det dags att hugga in på buffén.

Det är lite smått o gott.  Blandade såser, grönsaker, kött och bröd.

Finalmaten

Allt smakar jättegott och vi ganska mosiga då vi avbryter vid halvelva-tiden för att åka hem och lägga sig i bingen.

// Håkan, Willy och Viktor.

 

 

1 tanke på “Sportfish master 2015 SM final

  1. Härlig läsning Håkan! Kör ni några guidade turer så man kan piska upp er nästa år i Blekinge Gäddfestival… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s