Karlskrona Pike Tournament 2015-14/11

Prestigetävlingen Karlskrona  Pike Tournament var dags att avklara. Våran förhoppning och  målsättning var att fiska bra och hamna på prispallen. Willy kom med tåg  till Karlskrona under fredagen så att vårat team var fulltaligt. På grund av den starka vinden som SMHI varnade för under tävlingsdagen valde Viktor och jag att flytta båten till bryggan på Skällenäs där båten låg hyfsat säker och att vi hade en bra startpositon för att kunna fiska i den östra delen av skärgården. Fikan under tävlingsdagen är extremt viktig när förhållanden är tuffa och det gäller att piggna till när fisket suger. Jag bakade pizza till oss alla och slizade upp dessa i lagom munsbitar. Supergott och snabbt att svälja undan så att betet kan vara i vattnet.

KPT Pizza

Kaptensmötet som Andreas och Per höll i under morgonen var snabbt avklarat. De hade fått låna de mäktiga mätbrädorna som användes under Sportfishmaster med en riktigt bra förbättring. Brädorna var numrerade så nu var det absolut inget krabb med lösa lappar som lossnade eller försvann under fotograferandet. Stämningen var på topp  och vi kände igen många duktiga team vi förstod att det kommer att bli tufft att hävda sig i konkurrensen.

Duktiga gäddfiskare

Starten gick klockan sju och vi satte oss i bilen för att åka till båten.

Båten låg tryggt vid bryggan och motorn startade fint och vips så var vi ute i skärgården och ganska snart så började vi slunga iväg våra beten.

Smack i backen Willy har fast fisk på första kastet, hygglig 86 cm och vi är överlyckliga. Några kast senare kliver det på en 85:a på Willys bete och samtliga i laget är nöjda.

86:a

Vi fortsätter att nöta men nu är det roliga slut. Det är trögt och frustrerande och vi flyttar oss till ett nytt område. Vi maler på outtröttligt och fikar i omgångar bara för att inte missa någon fläck. Vi landar ströfiskar med de är absolut ingen tävligsstorlek.

Willy och betesboxenPlötsligt hugger det något bättre och när det är 2 timmar kvar så har vi lyckats fiska ihop 414 cm. Det är ett hyggligt resultat men det kommer inte att räcka till någon topplacering. Nu är det dags att steppa upp och kämpa.

Efter lite socker i form av en chokladboll så gör vi en fokuserad kraftansträngning. Tyvärr så har vi ett flertal följare som definitivt skulle bättra på vårt resultat men de väljer att vika undan vid båtkantern. De gäddor som smäller på är för små, så när det är dags att åka hemåt känns det faktiskt lite missmodigt.

Wolftail

Vi lägger båten vid bryggan på Skällenäs och åker bilen mot Karlskrona Båt & Fiskes lokaler där sammanräkningen och prisutdelningen kommer att ske. Efter lite mingel med Bullens pilsnerkorv och kaffe förstår vi att vårat resultat är lite”beige” inte dåligt men inte heller bra.

Håkan&Bloggaren Jörgen

Håkan tillsammans med mästerbloggaren Jörgen från Jakten på 15+

Ett flertal lag har fiskat riktigt bra och ett flertal meterfiskar har kommit upp. Det är också flera lag som inte har lyckats fiska upp fem mätbara fiskar. Vi är varma och trötta och väntar nu på att resultatet ska läsas upp.

Varma och trötta

Efter en stund meddelas tävlingsresultatet och en massa fina priser delas ut. Vi kommer på plats nr 8.

Det mest ärofulla lagpriset går till Team Renz-Stein Lures som krossar oss andra med sina 479 cm. Superbra fiskat !!! Vi lyfter på kepsen och gratulerar dessa mannar till ett fantastiskt resultat.

Vinnare

Vi passar även på att tacka Team Under Ytan för en bra arrangerad tävling som jag hoppas de orkar dra även november 2016.

Hallon, Johan och Musky tracker

 

Tack för oss Willy, Viktor & Håkan   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s