En dag försent 15/11

Eftersom vi lämnade båten på läsidan av Skällenäs och åkte bil till Karlskrona Båt & fiske efter avslutat tävlingsfiske på lördagen så fanns båten förhoppningsvis där på söndagsmorgonen också. Willy körde Viktor och mig till bryggan där båten var förtöjd och visst låg Bustern där och guppade fint. Vädret var lite murrigt så vi hade faktiskt spöna med oss och tänkte avklara några höstspots som var omöjliga att fiska vid under lördagens tävling.

Vi anländer till spot nr 2 och skickar iväg gummibeterna och redan efter några kast så landas några snipor. Det blåser lagom så det känns riktigt bra och jag säger till Viktor att ”Jimmy L från CWC brukar mena att gäddisarna är riktiga syrejunkis så  efter denna storm smäller det snart på något bättre ”Ha ha!!!

Viktor skrattar och säger att  ”visst hade det varit kul och otippat med en bättre fisk” och så fortsätter han att ta in betet och skickar iväg det ännu en gång. Bam! stenhårt hugg och fast fisk. Den är garanterat bättre ta håven!!! väser han fram i upphetsningen.

Jag håvar som vanligt och även denna gång klanderfritt och det är en fin fisk. Otroligt grann i färgerna och rejält ryggbred.

105 cm lång och 9,1 kilo tung, jepp en riktig praktpjäs.

Fin höstgädda

Ryggbred höstgädda

 

Man kan ju bara skratta och vara glad och njuta att gäddan en stund innan återsättning. Fångsten hade definitivt hjälpt oss mera igår då vi verkligen var på centimetersjakt. Vädret kan vi inte styra över och det hade definitivt inte fungerat att fiska av denna plats under lördagens fisketävling.

Solen tittar fram och himlen spricker upp, vi är nöjda och avbryter fisket för att köra båten genom Karlskronas fina skärgård.

Tack å hej leverpastej Håkan&Viktor

1 tanke på “En dag försent 15/11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s