Decemberfiske 12/12

Efter en månads uteblivet fiske pga stormar, allmänt trist fiskeväder och andra nödvändiga göromål var vi riktigt fiskesugna. Willy gör sin praktiktid på Dragsö camping så idag var team Karlskronafiske fulltaliga och det kändes kanonbra.

Vi hade inga ambitioner på att fånga bålagäddor utan var bara ute efter att hitta lite gäddor och fiska lugnt och avslappnat till skillnad från det nervpåfrestande tävlingsfiskandet.

Willy och jag var nere i båten redan 07:45 för att lossa alla extratampar som hade varit nödvändiga då bojens p-ring hade draggat under stormen. Även batteriet monterades tillbaka efter ett dygns laddning och sedan var det bara att vrida igång V6:an. Hon startade fint i ett riktigt tvåtakts rökmoln.

Efter detta var det bara att åka till Preem för att fylla upp tanken och hämta upp Viktor och snart var betena ute i vattnet.

Vi valde att fiska grunt och relativt skyddat och det dröjde inte länge förrän första gäddisen landades och efter någon timme så hade alla fått känna på sprattel. Efter ca 20 smågäddor omgrupperade vi och fiskade något djupare 1,5-2 meters djup. Detta resulterade i en gädda som var något större. Hela 82 cm annars så var det tvärdött.

003

Dags att fika och njuta av det fina vädret. Rester i form av hemmagjord hamburgare och smaskiga tillbehör dukades fram och åt glupskt upp.

006

Mätta och belåtna fiskade vi en stund till utan några större framgångar och vid ett-tiden lämnade vi av Viktor för att åka till Lyckebyån och försöka återställa placeringen av min akterförtöjning.

Willy manövrerade båten och jag gjorde fast bojen i fören på båten, sedan var det bara att bogsera p-ringen i rätt läge, detta lyckades vi med riktigt bra och det känns skönt att ha båten riktigt förtöjd igen.

007

Grymt högt vatten i skärgården gör att man kan kliva ner från båten mot åkanten, i vanliga fall är det tvärtom.

// Willy, Viktor & Håkan

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s