Mängdfiske 19/12

Äntligen lördag och idag är vädergudarna med oss, 7-9 m/s från sydväst och helt igenmulet. Regnet hänger i luften och det luktar bigpike lång väg.

Willy stannar kvar i sängen medans Viktor och jag är ute på fjärden vid nio tiden. Vi styr österut mot vårt första planerade stopp för dagen och det känns riktigt hett när vi stänger av motorn och beterna kastas ut. Viktor kör med en BigBandit i skitmörtfärg och jag använder mig av en silversvart Mcrubber Junior.

Det tar ca 1/2 timme innan första gäddan landas och vi fortsätter att nöta. Huggen kommer med jämna mellanrum och båda beterna levererar lika bra. Storleksmässigt är det mest smått, några enstaka 80 cm gäddor väljer att klivs på.

Klockan går fort och det kurrar i magen. Viktor lagade till julskinkan under gårdagskvällen och visst är det lyxigt och smaskigt med en skinkmacka och kaffe .

001

Vi fortsätter att nöta och efter ca 30 gäddisar med en topp på 86 omgrupperar vi.

Vi kastar i drivankaret och driver sakta och ganska omgående hugger det en liten snipa, medans jag lirkar med att få ut kroken ur den lilla gäddmunnen så kommer det ett tyngre hugg på Viktors bete. Jag har lite problem med att kunna assistera med håvningen då det krabbar med avkrokningen av min snipa.

Viktors gädda håller sig lugn och håvningen går perfekt. Hon är tjock och grann men hon ser kort ut där hon ligger snällt i håven.

Ska gäddan vara över metern? jag tror hon är 98 cm men det visar sig vara för lite. Gäddan har ett riktigt underbett så hon mäts till 101 cm och vi uppskattar vikten till ca 7,5 kilo.

0081

006

007

Klockan är ca två och lämnar fångsplatsen för att fiska av en sista vik innan mörkret kommer och det är dags att återvända till Lyckebyån.

Nu händer det mest osannolika på länge. Det riktigt kokar av gäddisar i viken. Hugg och kontakter i nästan varje kast och  det tar aldrig slut. Gäddorna biter på allt och vi skrattar högt åt fåniga gäddisar som missar Banditen och klyver vattenytan i laxa hopp.

Tyvärr så kommer mörkret snabbt och vi är tvungna till att avbryta. Efter summeringen så kan vi konstatera att det mest otroliga har hänt. Vi fångar ca 50 gäddor på 2 timmar och det totala fångsresultatet under dagen blir svårslagna 83 gäddor med en topp på 101 cm. Inga gäddor över 90 cm landades men ca 10 mellan 80-90 cm.

Kvällen kommer att tillbringas i fisken tecken, Jag fixar med den obligatoriska stekta inlagda julsillen som kommer att smaka sååå gott efter några dagar i kylen.

082

Håkan&Viktor

 

 

 

 

1 tanke på “Mängdfiske 19/12

  1. Ruskigt kul grabbar! Detta är sånt som gör att man överlever vintern på västkusten. Hoppas vi får uppleva detta nere i Rugen också. Fast med 10 plussare! Haha! 😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s