Julaftonsfiske 2015

Ännu en julaftonmorgon och även detta år så var vädret perfekt för oss fiskenördar. Mulet och lite disigt och inte alltför starka vindar. Denna julaftonsmorgon hade Willy och jag tänkt att spendera i full tomtekostym. Skådeplatsen för detta upptåg var gästhamnen i Karlskrona.

Tomte

Tomte

Sagt och gjort. Vi driftade under en timme i hamnen för att försöka fånga julgäddan. Detta klarade vi inte av utan det räckte gott att höra alla tutande bilar och vinkande människor som gillade att tomtarna hade tagit en paus från julklappsutdelandet och fiskade i stället.

Fisket i hamnen var under all kritik och inte ett endaste litet nafs eller följare syntes till utan vi omgrupperade till en översvämmad grundvik längre ut i skärgården.

Efter ca en timmers letande hittade vi gäddisarna och äntligen smackar det på. Gäddorna står tätt och hugger hårt. Det är superkul och vi har kontakt med massvis av gäddisar. Vid 4 tillfällen så har vi dubbelhugg. Tiden går alltför snabbt  och tyvärr måste vi avbryta för att hinna till svärmors julfika.

Willy och Håkan önskar alla läsare en god jul.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s