Karlskrona Pike Tournament 12/11-2016

Den sista tävlingen för säsongen som vi brukar deltaga i är Karlskrona Pike Tournament. Den anordnas av Andreas och Pär från Team Under Ytan.

Pär och Andreas

Den är populär och prestigefull och det är alltid huggsexa om platserna som är begränsade till 50 och de tar slut fort. Detta år var vi snabbast på att anmäla oss och tilldelades startnummer 1.

Båten var förtöjd på en av platserna utanför Scandic så våran transportsträcka var minimal till Karlskrona Båt & Fiske där kaptensmöten skulle hållas 07:00. Det var riktigt kallt på morgonen, tamparna var som vajrar och svåra att lossa. Båtlåset hade också frusit och rutinerat av mig så hade jag kokat vatten i en termos bara för detta ändamål. Listigt he he.

Kallt

Vi tuffade framåt genom borgmästarfjärden i morgonmörkret för att förtöja båten på bryggan utanför Båt & Fiskes lokaler. Mycket folk och trailade båtar var redan på plats för lite fiskesnack över en kopp kaffe.

morgonsamling

Mäktig båt

Viktor, Willy,Kalle och Peppe

Starten går och vi känner oss lite osäkra på vart vi ska åka då det troligtvis kommer att vara supertrögt på alla våra tilltänkta spots. Nåväl vi kollar av isläget i vikarna och vänder utåt mot varmare vatten där det är isfritt. Dock är det mer eller mindre spegelblankt så det känns riktigt sugit och vi bestämmer oss för att lämna fisket i yttre skärgården för att försöka hitta fiskarna lite grundare på de ställen där isen har släppt.

Nytt ställe och det är helt klart fiskbart. ”Let’s bend some bålafish”

lets bend

Solen värmer skönt och vi kan se gäddor som flyr undan båten när vi sakta glider fram, vi är på gott humör för vi känner att vi är på en rätt plats. Det är bara att svepa med beterna i vattnet, förr eller senare måste någon gädda bita. Timmarna går och inga mätbara gäddor är landade, jag riggar upp trangiaköket och värmer på den hemlagade gulaschsoppan och den smakar mumsigt.

soppa

Vi fortsätter outröttligt trots att inga mätbara fiskar landas och känner oss snuvade på nästan allt när vi med svansen mellan benen återvänder till Båt & Fiske för att hänga upp deltagarbrickan.

Vi har inget resultat att lämna in utan det är tomt protokoll då våran längsta firre endast är 59 cm lång. Otroligt dåligt resultat. Vi snackar omkring med andra fiskare och kan förstå att det har varit riktigt besvärligt att få gäddisarna att bita och det är blanka papper på många håll.

Faktum är att det bara är Team Nybban Pikers som har landat fem gäddor och tar hem teamtävlingen. Grattis mannar och riktigt bra fiskat.

Nybban Pikers

Tvåa kommer Jim och Eje från Team Esoxgear. De har faktiskt bara landat 2 små gäddor men kommer ända tvåa. Grattis Grattis!

Eje&Jim

Längsta gäddan landades av den trevlige och ödmjuke storfiskaren och betestillverkaren Björn Netteblad med en fin gädda på 95 cm. Bra jobbat Björn!

Björn Netteblad

Vi är väldigt varma och glada och gladast av dom alla är jag som får många uppmuntrande kommentarer över min mustigt framodlade mustasch som de flesta är väldigt imponerade av. Ha ha.

Bender är glad

Tack för oss och ett stort tack till tävlingsledningen över ännu en perfekt arrangerad tävling.  Nu ska båten torrsättas för årlig översyn med en hel del förändringar och förbättringar. Mer om detta framöver.

Willy, Viktor&Håkan

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s