Ingen torrsättning 19/11

Egentligen så var planen att jag skulle hämta båtupptagningsvagnen under lördagsmorgonen där den har stått uppställd sedan i våras.  Bustern skulle torrsättas så att underhållsarbete och förbättringar kan utföras innan vårfisket drar igång.

Jag hämtade vagnen, pumpade däcken på Shell och sedan bromsade jag in på Ica Maxi för att köpa några smarriga frallor och bjuda Willy och fru Björk på. Jag fixade frukosten och medan vi åt mysig lördagsfrukost ångrade vi oss angående torrsättningen.

Varför inte ta ett litet gäddpass då vi ändå var tvungna att flytta båten från Scandics brygga till Lyckebyån?

Så fick det bli och vid middagstid är Willy och jag i båten och på väg med spön och betesväskor mot vårat tilltänkta fiskespot. Vi hoppades att gäddorna skulle vara på hugget och attackera våra beten.

Det är inte så kallt i luften och temperaturen i vattnet har stigit, det känns riktigt bra och det tar faktiskt inte speciellt länge innan första gäddan är landad. Gäddorna står lite överallt och tar på långsamt inspinnande beten. Willy fiskar med sitt egentillverkade ”Braxen” och jag fiskar med en liten Wolfshad.

Vi fiskar avslappnat och hugg och kontakter kommer med jämna mellanrum, vi är riktigt förhoppningsfulla och tror att det kan kliva på en fin gädda precis vilket kast som helst. Efter några timmars fiske så säger Willy till att nu är det bättre, Jag droppar ankaret och ställer mig beredd med håven och gäddan ser hygglig ut när hon närmar sig båten. Inte någon supersizegädda men trots allt en fin fisk. Vi mäter henne till exakt 100 cm. Grattis Willy!!!

100 cm

Vi tar en fralla och en kopp termoskaffe innan vi fortsätter att fiska, Det hugger fortfarande och det är riktigt kul och spännande, tiden går alldeles för fort och utan vi märker det så sjunker solen och det börjar mörkna.

solnedgång

OK Dags att avsluta för dagen och åka mot Lyckebyån.

Tack å hej leverpastej Willy&Håkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s