Gäddmete 11/12

Taggad efter Willys och Simons framgångsrika isfiske så var jag riktigt avundsjuk och fiskesugen. Bustern är i garaget och Viktors båt på land så något båtfiske var det inte att tänka på.

Willy plockade fram sitt karpspö och riggade både det och mitt haspelspö för gäddmete och sedan var saken klar. Fika och campingstolar fixades fram under lördagskvällen så det var bara att stoppa in fiskegrejorna i bilen på söndagsmorgonen.

Vi är ju vana att fiska från båt så uppslagen på var man fiskar från land var begränsad, nåväl vi hade några ställen i åtanke och vi la några timmar på det första som visade sig vara odugligt. Ingen vind alls och det kändes riktigt ohett så vi satte oss i bilen och omgrupperade.

Riggade upp med campingstol, kaffe och morgonmacka och sedan ut med flöte och agn i vattnet. Jepp nu är det bara till och vänta. Nu dröjde det faktiskt inte så länge innan Willys flöte dyker och han inväntar med stor kylighet att sätta in mothugget.

Willy slappar

Jajjemen mothugget sitter och han har fast fisk på kroken och vi är båda glada. Inget märkvärdigt men en rund och trevlig gädda i 80 cm klassen.

Willy&metad gädda

Det nappar förvånansvärt bra och det är riktigt trevligt och spännande att se flötena dyka och inte ha en aning om gäddans storlek förrän mothugget sitter.

Vi landar 11 gäddor tillsammans och alla är små och söta, men så roligt att känna lite gäddsprattel i mitten av december.

// Håkan & Willy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s